Бившият английски национал Пол Мърсън обяви, че Жозе Моуриньо е щял да получи наказание от 25 мача, ако направи това, което Юрген Клоп стори срещу Евертън. 

Германецът нахлу на терена обезумял от радост след гола на Дивок Ориги и в резултат очаквано бе обвинен в непристойно поведение, като се очаква да бъде санкциониран. Според Мърсън обаче, ако Специалния е бил в тази позиция, наказанието е щяло да бъде със сигурност много по-сериозно. 

„Мисля си, че Жозе би отнесъл 25 мача за подобно нещо. Сигурен съм, че ако той го бе направил, щеше да бъде изгонен на трибуните на секундата, след като се върне в техническата си зона“ заяви той пред „Скай Спортс“. 

„В крайна сметка обаче, всички обичат Юлген Клоп, освен разбира се феновете на Манчестър Юнайтед. Сега все пак не се стигна до по-сериозен проблем, а и Марко Силва заяви, че няма проблем с действията му, така че едва ли ще бъде сериозна санкция“ добави той. 

Тим Шърууд пък изрази симпатия към Клопо. „Той има харизма и е добър мениджър. Усмихва се широко, позитивен е и също така искрен и честен. Разбирам емоциите му. Ако бях на негово място сигурно все още щях да тичам наоколо!“ изтъкна бившият играч на Блекбърн и Тотнъм.