Бившият капитан на България Димитър Бербатов даде ценни съвети на Манчестър Юнайтед по отношение на селекцията в дефанзивен план.

Благоевградчанинът, който игра за "червените дяволи" от 2008 до 2012 година, препоръча на Жозе Моуриньо бранителя на Лестър Хари Магуайър.

Както е известно, английският национал беше свързван с Юнайтед през лятото, но реши да остане при "лисиците" и дори удължи договора си с клуба.

"Винаги е трудно да купиш наистина добър футболист през зимата. Ако имаш късмет да вземеш такъв играч, трябва да имаш едно наум дали той ще успее да се интегрира в отбора", заяви Митко пред BT Sport.

"Ако е човек, който идва от друго първенство, това беше да се окаже още по-трудно, отколкото покупка от английски клуб. Ако взимаш централен защитник, трябва да помислиш с кого ще си партнира в центъра на отбраната."

"Защото може да се получи така, че да вземеш наистина добър защитник, който обаче да не успее да се сработи с колегата си в отбрана. И това вече ще бъде проблем."

"Смятаме, че Юнайтед се нуждае от защитник, който да е спокоен с топка в крака и да не се пропуква под напрежение, дори тогава, когато го атакуват. Трябва да бъде спокоен и да може да подава добре към полузащитниците."

"Аз бях впечатлен от Хари Магуайър на световното първенство, защото той е спокоен с топка в крака. Харесвам това качество при защитниците, защото това се отразява положително на целия отбор", добави Бербатов.