Алексис Санчес просто се нуждае от един гол, за да си върне увереността. Това обяви Оле Гунар Солскяер по отношение на чилиеца, който продължава да не оправдава очакванията в Манчестър Юнайтед. 

Нападателят вече година е част от Червените дяволи, като получи екипа с легендарния №7, но изобщо не е на нивото, на което се смяташе, че ще бъде, нито при Жозе Моуриньо, нито сега при Солскяер. 

През този сезон той има едва 2 гола в 19 мача, като по-често влиза от пейката, а освен това пропусна и доста време поради контузия. Норвежецът обаче призова за търпение към него. 

„Мисля, че той е много добър играч. Притежава безспорен талант, но разбира се има много неща, които може да промени. Все още е достатъчно остър с топката и притежава сериозна енергия. Мисля, че един отбелязан гол ще му помогне да си върне голяма част от самочувствието” заяви Оле. 

„В периоди, в които не си на обичайното си ниво, имаш нужда именно от попадение. Ние знаем, че притежаваме много силен футболист, но той е като бутилка кетчуп, от която нищо не излиза преди в един момент да се отпуши. Той е тук от година и може да играе още доста време. Освен това съм сигурен, че до края на сезона ще видим най-доброто от него” добави Солскяер. 

Тази вечер Юнайтед излиза в дерби срещу Челси за ФА Къп и ще опита да се върне на победния път след разочароващото поражение от ПСЖ.