Манчестър Юнайтед ще направи всичко възможно да привлече през лятото централния бранител на Тотнъм Тоби Алдервейрелд, твърди "Мирър".

Изданието пише, че през януари от Спърс са вкарали контраклауза в договора на своя играч според която той може да напусне през последните две седмици на летния трансферен прозорец срещу сравнително скромните за английския стандарт 26 милиона паунда.

Белгиецът е важна част от състава на Маурисио Почетино, но за момента се дърпа за нов договор и се предполага, че след края на кампанията ще се стигне до продажбата му.

Неговият контракт е до лятото на 2020 година и Тотнъм няма да има избор, освен да го продаде след края на сезона, тъй като в противен случай след това рискува да го загуби без пари. В началото на следващата година той ще има право да подпише предварителен договор с всеки един отбор, който да влезе в сила от момента в който договора му изтече. 

Очаква се Оле Гунар Солскяер да получи треньорския пост на "Олд Трафорд" за постоянно, а норвежецът изключително много харесва Тоби и държи да го има в състава си. 

Интерес към него има и от страна на Барса, както и от страна на Интер.