В типичния си стил Златан Ибрахимович обяви, че Манчестър Юнайтед трябва да се отърси от сянката на Сър Алекс Фъргюсън, защото това спира развитието на клуба. 

Легендарният шотландец се отказа през 2013-а след забележителни 26 години, в които постигна многобройни успехи, но влиянието му остава сериозно. 

В последните години Червените дяволи търсят постоянство и на няколко пъти дори останаха извън топ 4. Новият бос Оле Гунар Солскяер не крие, че често се допитва да Фърги и го търси за съвет, което обаче за Ибрахимович не е правилно. 

„Сега всичко, което се случва, се сравнява с ерата на Фъргюсън. Казват, че ако той е бил тук това и това е нямало да се случи. Фъргюсън щял да направи така. За мен обаче, това не е правилно. Ако аз съм в тази позиция ще искам да направя своя собствена история” заяви той пред „Мирър”. 

„Не искам да чувам какво се е случило преди. Искам да живея в настоящето. Те имат нужда от нов манталитет. Фъргюсън има своята история, но сега животът продължава. Клубът  трябва да намери нова идентичност, което разбира се не е лесно. Много от бившите играчи на Юнайтед също не могат да се освободят от Фъргюсън. Сега коментират без изобщо да са наясно какво се случва в отбора” добави той. 

„Мисля, че Погба може да се превърне в най-добрия футболист в света на своята позиция. Той тренира здраво, вслушва се в съвети и иска да се развива. Освен това смятам, че Рашфорд е бъдещето на Юнайтед. Сега той играе вече много по-колективно и използва личните си качества за доброто на тима. Според мен за него няма граници” изтъкна Златан.