Манчестър Юнайтед се върна на победния път и продължи битката за топ 4, след като очаквано победи Уотфорд у дома, но трудно с 2:1. Това бе първият мач на Оле Гунар Солскяер като постоянен мениджър на отбора. 

Неочаквано обаче, гостите бяха тези, които имаха инициативата в дълги периоди от двубоя, но не бяха достатъчно остри и прецизни в действията си пред вратата на Давид де Хеа. 

В същото време Юнайтед показа класа и се възползва от добрите положения, които създаде. Маркъс Рашфорд отри, а след почивката се разписа и Антони Марсиал. Така отборът подобри актива си до 61 точки и очаква какво ще направят конкурентите за четворката Тотнъм, Арсенал и Челси. Уотфорд остана с 43 точки и остава в борбата за 7-ата позиция. 

Изненадващо или не именно гостите бяха по-опасният от двата отбора през първото полувреме. Те създадоха доста проблеми на защитата на домакините след  добра преса и агресия в средата на терена. 

Големият проблем обаче в завършващата фаза, където нещо липсваше. Дукуре стреля опасно в началото, а Перейра не затрудни особено Давид де Хеа в 20-ата минута, а след това вратарят се справи и с опит на Деулофеу. 

Юнайтед чакаше своя момент и той дойде в 28-ата минута. Домакините организираха отлична контра, при която Люк Шоу напреда и след това подаде отлично на Маркъс Рашфорд, който сам срещу Фостър технично копна топката над тялото му, за да отбележи с първия точен удар на домакините в мача. 

До почивката Марсиал не успя да удвои, когато стреля във вратаря от добра позиция, а след  това Рашфорд бе изведен добре, но пусна топката твърде встрани, а впоследствие пасът му пред вратата се оказа в защитник. Домакините обаче водеха след 45 минути. 

След паузата Червените дяволи продължиха да играят на контри и нямаха контрол върху топката и мача. В 53-ата минута Роберто Перейра накара Де Хеа да спасява, а до 55-ата минута гостите имаха цели 12 удара. Последва неточен опит на Хюз, а това, че Стършелите не бяха прецизни, нямаше как да не бъде наказано. 

В 72-ата минута Лингард намери Марсиал в наказателното поле, който бе на линията на защитата. Фостър се хвърли в краката му и блокира изстрела, но топката се върна в краката на французина, който този път нямаше как да пропусне за 2:0!

До края Уотфорд продължи да натиска и да се задържа в половината на домакините и стигна до заслужен гол. Съксес изведе Дукуре, който завърши с хубав удар покрай Де Хеа. Така победата бе факт, но Солскяер със сигурност няма да е доволен от играта на халфовете си и от това, че отборът му пак не успя да запази суха мрежа. 

Манчестър Юнайтед – Уотфорд 2:1
 
1:0 Рашфорд 28
2:0 Марсиал 72
2:1 Дукуре 89
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Джоунс, Шоу, Ерера (63 Перейра), Матич, Погба, Мата (63 Лингард), Марсиал (76 Рохо), Рашфорд
Уотфорд: Фостър, Янмаат (55 Фемениа), Кабаселе, Бритос, Масина, Дукуре, Капу, Хюз (80 Съксес), Перейра, Деулофеу (74 Грей), Дийни