Още по темата

 

Манчестър Юнайтед трябва да се цели в спечелването на трофеи, а не просто в място в четворката на Висшата лига, заяви капитанът на тима Ашли Йънг пред клубния сайт. През уикенда 20-кратните шампиони на Англия се простиха с надеждите си за място в топ 4 в крайното класиране и през следващия сезон ще играят в Лига Европа.

"От години казвам, че нашият клуб трябва да говори за спечелването на титли и трофеи. Много години правихме точно това и за клуб с размерите на Манчестър Юнайтед е разочароващо само по себе си да трябва да говорим за място в четворката", каза английският национал.

Последните две места в топ 4 практически се изясниха този уикенд, като Челси си гарантира и на теория едното от тях, а само някакво чудо може да попречи на Тотнъм да вземе другото. За Арсенал остава надеждата, че тимът ще си осигури класиране в Шампионската лига, печелейки Лига Европа, докато Манчеюстър Юнайтед ще играе във втория по сила турнир, бидейки възможно да завърши не по-напред от петото място.

"Не успяхме да постигнем нужните резултати, за да се класираме в топ 4. Нуждаехме се от прекалено много помощ от други отбори и от това сами да си помогнем, но последното не го направихме. Трябва да забравим този сезон, да се погледнем в огледалото и да се мотивираме да печелим трофеи през следващия", каза още Йънг.

Манчестър Юнайтед закрива сезон 2018/19 с домакинство на изпадналия вече отбор на Кардиф Сити в неделя.