Оле Гунар Солскяер ще трябва да се притеснява сериозно за поста си, ако Манчестър Юнайтед завърши сезона с нова издънка и загуби от Кардиф днес. Това обяви един от анализаторите на „Скай Спортс“ Пол Мърсън. 

Норвежецът застана временно начело на отбора, но постигна 10 победи в 11 мача, като класира Червените дяволи за 1/4финалите в Шампионската лига и върна състава в битката за топ 4. 

Напоследък обаче, положението се промени и след само 2 победи в 10 срещи тимът изгуби шансове за четворката след разочароващо равенство на терена на последния Хъдърсфийлд. 

„Във футбола нищо не може да ме изненада и ако те загубят от Кардиф кой знае какво може да се случи. Не мисля, че Солскяер има договора на Моуриньо и трябва да получи огромна неустойка при уволнение. Смятам, че ако Юнайтед не спечели в клуба ще имат сериозни срещи относно бъдещето“ заяви Мърсън. 

„Определено ще трябва да се замилят сериозно, дали не сбъркаха със Солскяер, ако не отнесат Кардиф. Ако той бе започнал по този начин дали щеше да бъде назначен за постоянен мениджър? Не мисля“ добави той. 

„Проблемите им наистина са сериозни и не става въпрос за 1-2 играчи. Изоставаха с повече от 20 точки миналия сезон от лидерите, сега с още повече. Смятам, че трудно ще се сдобият с играчите, които искат. Трябва да спрат да пръскат пари просто така, а да ги дават за точните футболисти“ каза още Мърсън.