Оле Гунар Солскяер обяви, че Манчестър Юнайтед не заслужава феновете си, след като Червените дяволи приключиха сезона със загуба с 0:2 от Кардиф у дома. 

Тимът регистрира сериозен спад във формата си в последните седмици и остана 6-и на 32 точки  от шампиона, като в последните два кръга взе едва точка от вече изпадналите Хъдърсфийлд и Кардиф. Въпреки това играчите бяха изпратени с аплодисменти от привържениците. 

„Ние не сме клуб, който трябва да завършва 6-и. В крайна сметка обаче сме на тази позиция. Разочароващо е, че въпреки всичко, нашите привърженици ни поздравяваха и аплодираха след двубоя. Просто не ги заслужаваме. Именно затова ще се върнем по-силни“ заяви норвежецът. 

„Естествено, че не искахме да сме на тази позиция. Имаше много фактори, които повлияха за това. Много играчи не направиха добър сезон, като причината може да е в тях, но и в нас. Всеки трябва да преосмисли случилото се и да си каже, че може да се справи и по-добре“ добави той. 

„Догодина трудно ще наваксаме тези 32 точки, за са се борим за титлата. Реално целта ще бъде място в Топ 4 и трофей. Работихме здраво, но в края се блъснахме в стена. Бяхме на ниво около Коледа, но в края не направихме достатъчно и ни очаква важно лято“ каза още Солскяер.