Младият нападател на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на „Олд Трафорд“ до лятото на 2023-а година. 

Футболистът е високо ценен от Оле Гунар Солскяер и е един от младите играчи на тима, за които се счита, че имат сериозен потенциал, като вече редовно се разчита на него. В контракта има опция да бъде удължен с още година. 

18-годишният Грийнууд стана най-младият титуляр във Висшата лига за Юнайтед, когато започна мача срещу Кардиф през май. През този сезон той има 2 гола в 9 мача, като се разписа срещу Астана и Рочдейл. 

„Да израстна като фен на Манчестър Юнайтед и сега да играя за първия отбор, е сбъдната мечта за мен. Зная, че когато съм на терена представям цялата академия и искам да се отплатя на треньорите за тяхната вяра в мен. Продължавам да се уча и това е перфектното място, за да развия потенциала си“ заяви младокът. 

„Ние сме много доволни от развитието на Мейсън. Макар и още много млад той показва, че притежава отлични качества. Впечатлява всички в първия отбор и има всичко необходимо, за да стане топиграч“ добави Солскяер.