Идването на Маурицио Сари се оказа пагубно за бъдещето на някои от основните фигури в Ювентус. Марио Манджукич бе натирен от състава, а италианският треньор сподели пред Bet365, че нападателят тренира самостоятелно и най-вероятно ще се раздели с “бианконерите” през зимната пауза.

Манджукич е в торинския гранд от 2015 г. Хърватинът бе привлечен за €19 млн. от Атлетико, след като направи силен сезон за “дюшекчиите”, а преди това реализира 33 гола в 54 мача с екипа на Байерн Мюнхен. Кариерата му в Ювентус също изглежда впечатляващо, тъй като Марио изигра 117 мача с черно-бялата фланелка, реализира 30 гола, спечели 4 титли на Серия А, 3 Купи на Италия и 1 Суперкупа през 2015 г. Дори игра и отбеляза попадение на финала на световното първенство, който Хърватия загуби с 4:2 от френската селекция.

Индивидуалните постижения и опитът на Манджукич не са достатъчни, за да оправдае очакванията на Сари. Бившият наставник на Наполи и Челси сподели преди мача срещу Болоня, че Марио тренира отделно от основната група поради договорка с клуба.

Световните медии моментално отправиха своите прогнози за бъдещето на хърватския голаджия. Голяма част от тях предвиждат преминаване на Манджукич в Манчестър Юнайтед, който изпитва затруднения и се нуждае от качествени офанзивни състезатели. В едно от интервютата си Оле Гунар Солскяер сподели, че се надява на класни зимни покупки, които да засилят конкуренцията в предни позиции и да вдъхнат живец в играта на тима.

Въпреки липсата на хърватина, Ювентус доминира в Серия А, като се намира на първото място с актив от 22 точки след осем изиграни кръга. Разбира се, наличието на Дибала, Игуаин и Роналдо говори достатъчно за възможностите и амбициите на “Старата госпожа”. Отборът играе на високо ниво и в Шампионска лига, където има за конкуренция съставите на Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен и Локомотив Москва.

Букмейкърите не поставят под съмнение поредната титла на Ювентус в шампионата. Коефициентите за девети пореден триумф са едва 1,40, докато конкурентите Интер и Наполи получават значително по-ниски ставки. Ще научите повече за очакванията и предварителните залози на Bet365 от Betindex.net.

Сходна е ситуацията в група “D” на Шампионска лига, където се очаква безпроблемно преодоляване на групата от “бианконерите”. Дори торинци са поставени сред основните претенденти за спечелване на “купата с големите уши”, като получават коефициент в порядъка на 11.

Очакваме с огромен интерес зимния трансферен прозорец, който ще реши бъдещето на Марио Манджукич. Няма да е изненадващо, ако той се присъедини към лагера на “червените дяволи”, за да допринесе със своя опит в битката за топ 4 и Лига Европа. Манчестър Юнайтед е далеч от водещите тимове във Висшата лига, но с подсилване на нападението задачата изглежда постижима. Към момента Юнайтед се намира на седмата позиция сред претендентите за челната четворка, като изостава дори от Лестър.