Манчестър Юнайтед пропусна прекрасна възможност да вземе три точки след спиращ дъха обрат само в рамките на осем минути и от губеща позиция с 0:2 срещу домакините от Шефилд Юнайтед да стигне до аванс от 3:2.

МаркБърни обаче попари надеждите на гостите с гол в 91-ата минута и така оформи крайното 3:3 в този мач от 13-ия кръг на Висшата лига.

След този мач "червените дяволи" са 9-и в класирането с актив от 17 точки, докато новакът в елита на Англия заема 6-ото място със 18 точки в актива си. 

Флек откри резултата в 19-ата, а Мусе удвои в 52-ата минута за домакините. По нищо не изглеждаше, че Юнайтед ще стигне до обрат, но с попадения на Уилямс в 72-ата минута, Гринууд в 77-ата и Рашфорд в 80-ата той стана факт.

В 91-ата минута МакБърни изравни за домакините и им донесе точката.


Началото на мача започна с добро темпо, но и двата тима действаха колебливо и имаше брак в играта им още от първите минути.

Още в 12-ата минута Де Хеа направи две фантастични спасявания и попречи на домакините да стигнат до попадение, но седем минути след това и това се случи.

Джоунс загуби топката от Мусе, който напредна с топката и намери Лунстрам. При неговия удар Де Хеа се намеси, но след това топката се удари във Флек и се озова във вратата на "червените дяволи".

Вместо Юнайтед да се опита максимално бързо да изравни домакините натиснаха още повече противника си и създадоха няколко добри атаки, като бяха близо и до втори гол.

В 30-ата минута Марсиал отправи първия точен удар за Юнайтед в мача, но не затрудни страфа на домакините. До почивката така и не паднаха повече попадения.

Точно седем минути след подновяването на играта обаче Мусе шокира гранда и удвои за Шефилд Юнайтед.

Toй получи подаване от Флек и с хубав удар от дъгата вкара топката в мрежата.

Все пак обаче Юнайтед успя някак си да намери сили и да се върне в играта след попадение на младока Уилямс в 72-ата минута. След центриране на Джеймс и избита с глава топка кълбото попадна на волето на младия футболист, който го прати във вратата.

Това даде сериозно вдъхновение за гостите, които стигнаха бързо и до изравнителен гол чрез друг младок - Гринууд, който се разписа пет минути след това. Той засече с крак пред вратарското поле центрирана от Рашфорд топка и така Юнайтед изравни.

Инерцията на гостите продължи и те стигнаха до пълния обрат след гол на Рашфорд в 80-ата минута, който бе намерен около точката на дузпата от Джеймс. 

По всичко изглеждаше, че гостите ще стигнат до обрата и победата, но в 91-ата минута МакБърни изравни след нескопосана грешка в защитата и гол от близка дистанция.

До самия край нямаше повече голове.

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД - МАН ЮНАЙТЕД 3:3
1:0 - Флек (19)
2:0 - Мусе (52)
2:1 - Уилямс (72)
2:2 - Гринууд (77)
2:3 - Рашфорд (80)
3:3 - МакБърни (90+1)

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД: Мур, Башам, Ягиелка, О’Конъл, Балдок, Лундстрам, Норууд, Флек, Стивънс, Макголдрик, Мусе (68 - MaкБърни)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уилямс, Джоунс (46 - Лингард), Линдельоф, Магуайър, Уан-Бисака, Фред, Перейра (73 - Гринууд), Рашфорд, Джеймс, Марсиал (84 - Тюанзеб)