Манчестър Юнайтед взе равенство в гостуването на Брюж на “Ян Брейдел” в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа. Хората на Оле Гунар Солскяер не изиграха най-добрия си мач, но гол на Антъни Марсиал в 36-та минута бе достатъчен, за да донесе комфорт на “Червените дяволи” преди реванша след седмица на “Олд Трафорд”. 

Асистент за гола на Марсиал се оказа играч на Брюж, който не изпълни добре странично хвърляне. Странно бе и попадението на домакините, след като вратарят Симон Миньоле асистира на Денис Бонавентуре в 15-та минута, а нападателя прехвърли излезлия напред Серхио Ромеро. 

Домакините започнаха агресивно срещата и още в третата минута Денис изскочи на стрелкова позиция. Линдельоф блокира удара му, а след това Матич не позволи на Ванекен да направи добавка. 

“Червените дяволи” отговориха с хубав удар на Андреас Перейра, който бе блокиран от Миньоле. При последвалия ъглов удар гостите не успя да направят нещо по-интересно и в крайна сметка топката излезе извън пределите на терена.

Симон Миньоле изпълни бързо началния удар и хвана в крачка защитата на Юнайтед. Серхио Ромеро също бе тръгнал неразчетено напред и Денис Бонавентуре показа бързина и хитър ум - надбяга защитниците на англичаните и прехвърли Ромеро с удар от повече от 35 метра - 1:0 за белгийците. 

Юнайтед изравни в 36-та минута след още един рядко срещан гол. Максим Де Кюпер изпълни странично хвърляне, но Антъни Марсиал открадна топката и проби през центъра.

Францизинът остана сам срещу Миньоле и хладнокръвно реализира за 1:1. В края на първото полувреме Марсиал бе на сантиметри от дубъл, след като стреля технично от границата на наказателното поле, но топката се отби в гредата. 

В началото на второто полувреме отново бе интересно пред вратата на домакините. Клинтън Мата действа нескопосано пред вратата си и за малко да си отбележи автогол. Пред другата врата Денис отново показа нюх към гола и изскочи на стрелкова позиция. Ромеро обаче отрази.

Последва равностойна игра, а темпото се оживи малко повече в заключителните 15 минути. В 78-та Косуну бе изведен от Денис в наказателното поле, но от малък ъгъл стреля от външната страна на гредата. Бруно Фернандеш пък се появи в игра за Юнайтед и промени облика на тима си.

В 84-та минута португалецът стреля от средно разстояние, но ударът му бе блокиран. Малко след това халфът опита късмета си и от свободен удар, но прати топката в стената. 

Брюж - Манчестър Юнайтед 1:1

Голмайстори:

1:0 Денис Бонавентуре 15’

1:1 Антъни Марсиал 36’

Брюж: Миньоли, Мата, Косуну, Мехеле, Дели, Ритс, Баланта (47 - Вормер), Ванакен, Денис, Тау (62 - Де Кетеларе), Де Кюпер (73 - Шрайверс)

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Уилямс, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Матич, Далот (81 - Фернандеш), Перейра (71 - Фред), Лингард, Мата, Марсиал (67 - Игало)