Манчестър Юнайтед врътна реми 1:1 при визитата си на Евертън от 28-ия кръг на Висшата лига.

Двата тима се срещнаха на "Гудисън Парк", а домакините откриха бързо още в 3-ата минута чрез Калвърт-Люин.

Гостуващият тим се добра до равенството с попадение на Фернандеш в 31-ата минута.

До самия край и двата тима опитваха да стигнат до решителен гол, но без успех.

Юнайтед е 5-и с 42 точки след този мач, а Евертън е 11-и с 37 точки.

В последните секунди Евертън вкара по нелеп начин след рикошет в крака на Магуайър, но голът бе отменен след намесата на VAR.


Срещата започна по възможно най-добрия начин за домакините и още в 3-ата минута те стигнаха до попадение аванс чрез Калвърт-Люин. 

Де Хеа направи идиотска грешка и при опита си да прати топката в предни позиции позволи тя да рикошира в крака на доближилия се до него футболист на домакините и да влети във вратата на "червените дяволи". 

Две минути по-късно отново Калвърт-Люин можеше да се разпише, но този път стражът на гостите направи брилянтно спасяване и спаси вратата си. 

В 7-ата минута пък Юнайтед създаде доста добро положение, след като удар на Матич нацели гредата. 

През следващите минути гостите всячески опитваха да стигнат до изравнително попадение и в крайна сметка успяха.

В 31-ата минута Фернандеш отправи страхотен удар от дистанция и изненада неприятно противниковия страж, а до почивката нямаше повече интересни ситуации и резултатът се запази.

Второто полувреме започна с добро темпо и в 57-ата минута Сигурдсон бе на път да върне аванса на "карамелите", но ударът му от фаул срещна гредата.

В 69-ата минута Де Хеа се намеси добре и спаси силен изстрел на Калвърт-Люин до близката греда.

В 90-ата минута Игало бе на косъм да вкара от близка дистанция и отклони топката към вратата, но Пикфорд се намеси брилянтно.

В последните секунди Евертън вкара след нелеп рикошет в крака на Магуайър, но при положение в което Сигурдсон бе на тревата. След намесата на VAR бе решено, че засада има, макар че исландецът не игра с топката, и попадението бе отменено.

Евертън - Манчестър Юнайтед 1:1
1:0 Калвърт-Люин
1:1 Фернандеш 31

Евертън: Пикфорд, Коулман (28 - Сидибе), Холгайт, Кийн, Бейнс, Дейвис, Гомеш (82 - Кийн), Сигурдсон, Уолкот (63 - Бернард), Ричарлисон, Калвърт-Люин

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Матич, Фред, Мактоминей (72 - Мата), Фернандеш, Грийнууд (72 - Игало), Марсиал