Юнайтед спечели дербито на Манчестър, надвивайки Сити с 2:0 на „Олд Трафорд”. Червените дяволи изиграха силно първо полувреме и стигнаха до скъпоценния гол, дело на Антони Марсиал. Вратарят Едерсон обаче бе виновен и за двата гола на победителите. 

След почивката Гражданите се подобриха и натиснаха, но не бяха достатъчно остри в нападение и с добра защита домакините запазиха аванса си, като дори в края вкараха и още едно попадение. 

Така Ман Юнайтед остана на 5-а позиция и след този кръг с 45 точки, на 3 зад четвъртия Челси. Ман Сити пък има 57 и при това положение Ливърпул се нуждае от едва 6 точки, за да шампионския трофей или от едва 2 победи. 

Голямата новина в стартовите състави бе липсата на Кевин де Бройне за гостите, който не бе дори в групата поради контузия. Вместо него започна Фил Фодън, а и Илкай Гюндоган стартира. За домакините Хари Магуайър бе на линия, а Брандън 
Уилямс и Даниел Джеймс се появиха вместо Скот Мактомини и Мейсън Грийнууд. Солскяер започна с трима в центъра на защитата. 

Началото бе сравнително спокойно, без някой от отборите да може да наложи предимство. Гражданите изпълниха два корнера почти един след друг, но те не доведоха до нищо. 

В 10-ата минута Агуеро отне от Шоу, задържа и върна малко по-назад към Фоудън, който пък прати наляво към Стърлинг. Английският национал стреля опасно към далечния ъгъл, но Давид де Хеа плонжира и спаси. 

Небесносините обаче заиграха по-добре и в 13-ата минута Агуеро се измъкна от Магуайър, но в последния момент Матич успя да се върне и да избие в корнер. В 16-ата минута бе ред на домакините да стигнат до нещо опасно, след като Бруно Фернандеш изведе Дан Джеймс леко вдясно, а неговият удар бе спасен от Едерсон. 

В 22-ата минута Марсиал получи дълга топка и отлично я овладя, след което стреля, но Отаменди бе заел добра позиция и блокира изстрела. Това бе добър период за Юнайтед, който изнесе играта по-напред и се задържа в половината на съперника. Марсиал преодоля Фернандиньо в 27-ата минута, но диагоналният му шут бе спасен от Едерсон. 

Така се стигна до 30-ата минута, в която Ман Юнайтед поведе. Домакините получиха много спорен свободен удар, последва прехвърлена топка зад защитата от Бруно Фернандеш, Марсиал стреля от въздуха и преодоля Едерсон в близкия ъгъл. Вратарят на Сити обаче, определено трябваше да спаси. 

Последваха добри минути за домакините, които поставиха под напрежение съперника. В 42-ата минута Фред нахлу в наказателното поле и бе спънат от Отаменди, но реферът показа странен жълт картон на халфа за симулация. Контакт обаче определено имаше. В крайна сметка почивката дойде при аванс за Юнайтед, който определено бе заслужен. 

В началото на втората част Агуеро вкара, след като бе изведен сам срещу вратаря, но попадението бе отменено заради тънка засада. Веднага след това при една върната топка към Едерсон, вратарят я докосна лошо и тя се насочи към мрежата преди вратарят все пак да успее да я избие. При опита си да вкара пък Марсиал се удари лошо в гредата, но успя да продължи. 

Гражданите заиграха по-добре и Фодън стреля опасно, но Де Хеа се справи. Гуардиола направи две смени едновременно, като извади Агуеро и Бернардо Силва и пусна Жезус и Марез. В 61-ата минута Отаменди стреля над вратата с глава. 

Юнайтед заигра на контра и в 70-ата минута Уан-Бисака изведе отлично вдясно Даниел Джеймс, който преодоля защитник, но вместо да подаде встрани, реши да стреля и Едерсон спаси, а последвалия корнер не донесе нищо. 

В 73-ата минута Сити пропусна да изравни. Марез проби и центрира опасно, а Стърлинг от чиста позиция някак си не успя да вкара. Последваха минути, в които хората на Пеп Гуардиола и не успяха да стигнат до добри положения. 

Дълбощо в добавеното време вратарят Едерсон отново се прояви, след като прати топката в краката на Мактомини напуснал своята голливия, който без да се колебае я прати от дистанция в мрежата и така Гражданите загубиха за трети път в 4 мача през сезона срещу градския съперник. 

Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити 2:0
 
1:0 Марсиал 30
2:0 Мактомини 96
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Уилямс (78 Баи), Матич, Фред, Фернандеш (88 Игало), Джеймс, Марсиал (78 Мактомини)
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Отаменди, Фернандиньо, Зинченко (77 Менди), Родриго, Гюндоган, Фодън, Бернардо Силва (59 Марез), Стърлинг, Агуеро (59 Жезус)