Милан и Наполи врътнаха безлично 0:0 в едно от дербитата на 32-ия кръг в италианската Серия "А", което се игра на "Сан Сиро".

Това е "самоубийствен" резултат и за двата отбора, тъй като значително намалява шансовете на домакините да се преборят за някое от челните места, както и шансовете на Наполи да стане шампион.

След този мач отборът от Неапол е с актив от 78 точки и изостава на 3 точки от Ювентус, който има и мач по-малко.

"Росонерите" от своя страна са 6-и с актив от 53 точки. 


Срещата започна добре за домакините и още в 5-ата минута Бонавентура можеше да се разпише, но Рейна успя да избие неговия удар.

Броени минути след това Калинич с глава пропусна отличен шанс и изпрати топката извън пределите на вратата от перфектна позиция.

Набезите на домакините продължиха и Рейна бе принуден да се намесва отново и в 14-ата минута.

Пет минути преди почивката гол на Милан бе отменен съвсем по реда на нещата заради засада на Мусакио. 

След почивката темпото на игра не бе от най-високото и интересните положения пред двете врати почти ги нямаше. 

В 81-ата минута Донарума се справи брилянтно при удар на Инсинье и изби топката, а в продължението на срещата той спаси удар на Милик от няколко метра и в тази ситуация демонстрира страхотен рефлекс. Той изби топката с левия си крак и попречи на поляка да се разпише. 

МИЛАН - НАПОЛИ 0:0

МИЛАН: Донарума, Сапата, Мусакио, Родригес, Калабрия, Билия, Бонавентура (80 - Локатели), Чалханоглу, Кеси, Калинич (70 - Силва), Сусо

НАПОЛИ: Рейна, Албиол, Маджо, Кулибали, Хисай, Хамшик (66 - Желински), Алан (87 - Рог), Жоржиньо, Мертенс (66 - Милик), Кайехон, Инсинье