Треньорът на Милан Дженаро Гатузо остана много разочарован от тежката загуба с 0:4 от Ювентус на финала за Купата на Италия. "Росонерите" рухнаха срещу италианския хегемон само за осем минути, в които допуснаха три гола.

"Резултатът не е реален и платихме за грешките си. 56 минути правехме всичко както трябва, а Ювентус не можеше да ни накара да покажем слабост. Вината за този резултат носят нашите собствени грешки и това трябва да бъде осъзнато. Боли ме от факта, че 40 000 наши фенове дойдоха да ни подкрепят, а ние ги разочаровахме с този резултат. Предстоят ни два мача със съперници в добра форма. За да попаднем в Лига Европа ще трябва да се представим много по-добре отколкото във финала за Купата. Оставяме този резултат в миналото, изяснявам си къде сгрешихме и продължаваме напред", заяви Гатузо, който защити и виновника за втория и третия го на Юве Джанлуиджи Донарума.

В Серия "А" "росонерите" заемат 6-мо място с 60 точки, като плътно зад тях е Аталанта с 59 т. До края на сезона Милан гостува именно в Бергамо, а в последния кръг приема Фиорентина (57 т.), който също се бори за място в Лига Европа.