Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне заяви, че се чувства изненадан и има горчивина в него, след като УЕФА не прие финансовото споразумение с клуба. Така Милан може да остане извън европейските клубни турнири.

Решението на УЕФА бе обявено вчера чрез съобщение, а причината е, че собственикът на „росонерите“ Йонгхонг Ли има дългове от 380 млн. долара към американския хедж фонд Елиът.

„За Милан е много важно да изчисти тези взаимоотношения с УЕФА. Както можете да си представите, ние бяхме много изненадани от решението и у нас се настани голяма горчивина, защото лично аз смятах, че ще се разберем с УЕФА.

Всички клубове получиха възможност да се справят с Финансовия феърплей, без един от руските. Ще опитаме да се разберем. Имаме правото на свободно споразумение, защото клубът смени собствеността си през 2017 г., но такова не ни бе дадено заради дълг от 165 милиона на холдингова компания.

От УЕФА казаха, че щом холдингът, а не клубът рефинансира дълга към Елиът, това поставя съмнение относно бъдещето на клуба след октомври 2018 година. Явно всичко това е основано на предположения и съмнения какво ще се случи, но за тях няма никакво основание, защото през годината ние постоянно изплащаме дълга си и това не влияе по никакъв начин на клуба.

Освен това Елиът са кредитори и предложиха да гарантират за дълга с писмено заявление. Очевидно, нашият юридически екип ще оцени ситуацията утре, но фактът, че сме изпратени да се явим пред Адвокатската камара на УЕФА вреди на нашия имидж, така че трябва да подходим внимателно.

Ще представим всички данни на тази камара и ще отбележим, че днешният Милан трябва да плаща за грешките на клуба в периода 2014-2017 година, когато собственикът бе друг. Ние ръководим клуба много стабилно и балансирано, така че очаквахме да получим възможност за споразумение с УЕФА. Затова съм много разочарован", заяви Фасоне.

Досега УЕФА е изваждал от участие в евротурнирите заради Финансовия феърплей 16 клуба, които обаче преди това са били в предупредителен период от една година.