Милан взе глътка въздух, след като спечели първа победа от 5 мача насам в италианската серия А и се наложи с 2:0 като домакин на Удинезе.

И двата гола за успеха вкара Жереми Менес през второто полувреме. Росонерите имаха пълно преимущество, но малшанс им попречи да открият през първото полувреме.

Тогава и съдията не призна редовен гол на домакините, при който топката премина голлинията. След почивката обаче той отсъди спорна дузпа и даде червен картон на гостите, след което Менес откри резултата.

Майкъл Есиен също бе изгонен с втори жълт картон, а Менес сложи точка на спора с втори гол в 74-та минута.


 


Милан наложи домакински натиск от самото начало и в 6-та минута имаше плахи претенции за дузпа, когато Ел Шаарави финтира защитник в наказателното поле, но след това падна прекалено театрално.

Три минути по-късно Жереми Менес получи в наказателното поле, но Данило се хвърли решително и блокира удара. Милан продължи да атакува и Ел Шаарави проби в наказателното поле и центрира по земя на метър пред вратата, но нямаше кой да засече.

В 17-та минута гол на Милан не бе признат. След центриране от корнер Адил Рами засече с глава на близката греда и вратарят успя да избие топката, но едва след като тя премина голлинията. Съдията обаче не видя това и не призна гола.

След скоростна контраатака Ел Шаарави пробва диагонален удар, но след лек рикошет топката мина покрай вратата. При друга ситуация Бонавентура стреля силно по земя и топката мина на сантиметри от страничната греда.

В 30-та минута бе първата възможност за гостите, при която Ди Натале намери Коне в наказателното поле, той спря топката на гърди и пробва удар от въздуха, но високо над вратата.

Прострелно центриране на Менес мина през купа от играчи и затрудни максимално  Карнезис, но все пак той успя да реагира и с мъка изби от голлинията.

В 39-та минута Хонда свали добре с глава в наказателното поле за Менес, той нанесе остър диагонален удар, но топката облиза далечната греда.

Малко след това Менес центрира на два метра пред вратата, но топката дойде на нивото на корема за Хонда и той не можа да я засече нито с глава, нито с крак.

И след почивката домакините доминираха и топовен удар от дистанция на Есиен се насочи до страничната греда, но Карнезис се хвърли и спаси.

В 55-та минута гостите имаха напълно основателни претенции за дузпа, след като Баду финтира защитник в наказателното поле, той се подхлъзна и така волно или неволно го спъна. Съдията обаче изобщо не отсъди нарушение.

Милан имаше пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле, но Бонавентура стреля над напречната греда.

В 62-та минута  се стигна до много спорно съдийско решение. След единоборство за висока топка точно пред вратата Хонда овладя топката, Домици, който се бореше с него леко го дръпна за ръката и го събори. Съдията даде директен червен картон, което бе малко спорно отсъждане, защото не бе сигурно, че Хонда ще преодолее вратаря. Още по-спорното обаче бе това, че японецът овладя топката с ръка, което остана незабелязано от съдията.

Естествено, нарушението означаваше и дузпа, която бе реализирана от Менес.

Само няколко минути по-късно обаче численото равенство на терена се възстанови. Майкъл Есиен удари с ръка в лицете съперник при борба за топката и съдията му показа втори жълт картон.

В 74-та минута обаче Милан вкара втори гол и сложи точка на спора. Менес се вряза от крилото и финтира съперник, след което с отсечен удар по земя опъна мрежата.

До края на мача темпото спадна и срещата се доиграваше, макар че все пак в последната минута Хейхо бе близо да намали резултата с опасен удар от границата на наказателното поле.

В 92-та минута пък Пацини пропусна невероятно положение. След контраатака на Милан диагонален удар на Ел Шаарави бе избит от вратаря към Пацини, но той не успя да стреля веднага, след това се забави с овладяване на топката и защитник го блокира.

След центрирането от получилия се корнер, Андреа Поли засече технично с петичка, но топката мина покрай вратата.


Милан - Удинезе 2:0

1:0 Менес 64 дуз.
2:0 Менес 74

Червени картони: Домици 63, Есиен 71

Милан:Диего Лопес, Рами, Мексес, Бонера, Армеро, Ван Гинкел, Есиен, Бонавентура, Хонда, Менес, Ел Шаарави

Удинезе: Карнезис, Пирис, Орто, Данило, Домици, Баду, Алан, Гилерме, Теро, Ди Натале, Коне