Спортният директор на Милан Леонардо категорично отрече вариант за евентуално освобождаване на Дженаро Гатузо от поста старши треньор. 

"Гатузо е нашият треньор и не съществува и никога не е имало алтернативен план. Никога не сме се свързвали с Арсен Венгер и Антонио Конте, чиито имена са били споменати през този период. Все още сме на път за целта си, която е четвърто място", заяви Леонардо.

"Разговарям с (директора на клуба) Паоло Малдини и Леонардо всеки ден. Има голяма честност сред нас. Чувствам се близо до тях, никой не ми е казвал, че имам ултиматум. От 1 юли чувам, че" Гатузо трябва да си отиде ", но в момента чувствам, че имам подкрепата на директорите. Разбира се, трябва да постигнем някои резултати, в противен случай този, който плаща, е треньорът", заяви Дженаро Гатузо на пресконференция преди домакинството на СПАЛ.

"Играчите трябва да се съсредоточат върху представянето си на терена, а не върху бъдещето ми. Искам да продължа да работя по този път, започнал преди година с момчетата. Преживяваме негативен момент, но не мисля за бъдещето си", допълни Гатузо.