Милан тресна с 2:0 Наполи на "Сан Сиро" и успя да се класира на 1/2 финал за купата на Италия. В герой за "росонерите" се превърна новото попълнение на тима Кшищоф Пьонтек.

Полякът заби и двете попадения в мача и така класира отбора си в следващата фаза на надпреварата. С този успех Милан счупи и каръка срещу Наполи, след като нямаше победа над този отбор от 2014 година.

Както е известно, преди дни двата тима си врътнаха нулево равенство за първенство, но сега "росонерите" показаха класа и заслужено продължават напред в турнира.


Милан започна мощно мача и още в самото начало притисна здраво Наполи. В осмата минута домакините можеха да вкарат. Тогава Диего Лаксалт намери Франк Кесие, който свали топката към Кшищоф Пьонтек, който стреля, но в аут.

Отговорът на гостите бе положение пред Кулибали, но той с глава не успя да преодолее Донарума. Така се стигна до 11-ата минута, когато новото попълнение на Милан Пьонтек опъна мрежата за 1:0.

Наполи веднага можеше да изравни, но Лоренцо Инсиние от близо не успя да вкара. Следващите минути бяха за "неаполитанците", които създадоха няколко положения, но последователно Лоренцо Инсиние и Амаду Диавара нямаха шанс за изравнителен гол.

Милан изригна отново в 28-ата минута, когато Диего Лаксалт намери Пьонтек, който излъга Кулибали и с фалцов удар направи 2:0. До края на полувремето не се случи нищо запомнящо се и Милан се оттегли на почивката с комфортен аванс.

Наполи започна по-добре второто полувреме и можеше да върне едно попадение, но в 48-ата минута Донарума извади късмет и спаси отбора си от сигурен гол.

Последваха спокойни минути, в които играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

След час игра Аркадиуш Милик стреля мощто от дистанция, но Джиджо Донарума без проблеми спаси. До края Наполи натисна, но нямаше шанс за гол и така Милан заслужено си взе победата и е на 1/2 финал за купата на Италия.

МИЛАН - НАПОЛИ 2:0

Голмайстори:

1:0 Пьонтек (11)
2:0 Пьонтек (28)

МИЛАН: Джанлуиджи Донарума, Иняцио Абате, Матео Мусакио, Алесио Романьоли, Диего Лаксалт, Франк Кесие, Тиемуе Бакайоко, Лукас Пакета, Само Кастийехо, Кшищоф Пьонтек, Фабио Борини

НАПОЛИ: Алекс Мерет, Кевин Малкюи, Калиду Кулибали, Никола Максимович, Фаузи Гулам, Фабиан Руис Пеня, Алан Маркес, Амаду Диавара, Пьотър Желжински, Аркадиуш Милик, Лореньо Инсиние