Рома и Милан си врътнаха равенство 1:1 на "Олимпико" в дербито на 22-ия кръг на Серия "А".

Така "росонерите" продължават да заемат заветното четвърто място с 36 точки, докато "вълците" са на пета позиция с точка по-малко.

Гостите дръпнаха в резултата през първото полувреме след гол на новата си звезда в атака Пьонтек (26). Точен за римляни веднага след почивката бе Дзаниоло (46).

Двата отбора си спретнаха зрелищен мач, с множество здрави единоборства, красиви отигрвания, дузина положения и в крайна сметка заслужено си забиха по един гол и си поделиха по точка.


Срещата започна спокойно, като играта се водеше основно в средата на терена. В 4-ата минута се стигна до един спорен момент в наказателното поле на Милан. Тогава Де Роси бе ударен с ръкd от Пьонтек по лицето, но не последва наказателен удар за домакините.

Две минути по-късно Един Джеко намери Лоренцо Пелегрини, който стреля от воле, но неточно. Последва и положение пред Джеко, но Джанлуиджи Донарума направи страхотно спасяване.

Това бяха силните минути на Рома, но изненадващо Милан първи вкара. В 26-ата минута Пакета се пребори с Пелегрини за топката на левия фланг, след това технично подаде към Кщищоф Пьонтек, който опъна мрежата за 0:1.

"Вълците" можеха веднага да изравнят, но Дзаниоло от малък ъгъл не успя да преодолее Донарума. След половин час игра домакините скочиха за дузпа, но правилно такава не бе отсъдена.

Пет минути по-късно Фацио изведе перфектно Дзаниоло, който стреля през краката на Бакайоко, но Донарума отново спаси.

Малко преди почивката Рома профука най-сериозното си положение до този момент, след като Шик и Джеко последователно не успяха да преодолеят Донарума.

Нтората част започна перфектно за Рома. Още в 46-ата минута Рик Карсдорп центрира в наказателното поле на Милан, последва грешка в защитата на "росонерите", от която се възползва Николо Дзаниоло, който от близо без проблеми вкара за 1:1.

Малко по-късно и Милан скочи за дузпа за съприкосновение между Коларов и Сусо , но и този път не последва наказателен удар. Пакета полудя от това решение и потърси разпра с реферите, но логично бе декориран в жълто.

В следващите минути действията се пренесоха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

След час игра Сусо стреля силно, но топката мина до гредата. Постепенно играчите на Рома взеха инициативата и в следващите минути натиснаха здраво гостите.

В 71-ата минута Донарума спаси удар на Джеко, а шест минути по-късно упражнението се повтори и отново нападателят не успя да вкара.

До края Рома се опита да стигне победата, но нямаше шанс за гол и така двата отбора заслужено си поделиха по точка. 

Рома - Милан 1:1

Голмайстори: 

0:1 Пьонтек (26)
1:1 Дзаниоло (46)

Рома: РОБИН ОЛСЕН, РИК КАРСДОРП, КОНСТАНТИНОС МАНОЛАС, ФЕДЕРИКО ФАЦИО, АЛЕКСАНДЪР КОЛАРОВ, ДАНИЕЛЕ ДЕ РОСИ, ЛАРЕНЦО ПЕЛЕГРИНИ, АЛЕСАНДРО ФЛОРЕНЗИ, НИКОЛО ЗАНИОЛО, ПАТРИК ШИК, ЕДИН ДЖЕКО

Милан: ДЖАНЛУИДЖИ ДОНАРУМА, ДАВИДЕ КАЛАБРИЯ, МАТЕО МУСАКИО, АЛЕСИО РОМАНЬОЛИ, РИКАРДО РОДРИГЕС, ФРАНК КЕСИ, ТИЕМУЕ БАКАЙОКО, ЛУКАС, СУСО, КШИЩОФ ПЬОНТЕК, ХАКАН ЧАЛХАНОГЛУ