Торино победи у дома Милан с 2:0 и завърза сериозно битката за 4-та позиция в Серия А. След равностойно първо полувреме “биковете” удариха след почивката, като в 58-та минута Андреа Белоти вкара от дузпа, а в 69-та Алехандро Беренгер удвои. 

Така Торино измести Милан от 5-то място в класирането, като двата отбора заедно с Аталанта имат по 56 точки. Четвърти е Рома с 58, а в битката за зона “Шампионска лига” все още е и 8-мият Лацио (55). 

Двубоят започна равностойно, като първото положение бе за домакините. В 15-та минута “биковете” сътвориха сериозно разбъркване в наказателното поле на Милан, но гостите се справиха. Малко след това Донарума бе на път да сбърка фатално с вкарването на топката в игра, но Лукас Пакета спря връхлитащия Ринкон с нарушение. 

В последните минути на първата част “биковете” натиснаха и в 33-та минута Андреа Белоти опита да изненада Донарума със задна ножица. Ударът на нападателя обаче бе неточен. Малко след това капитанът на Торино отправи нов изстрел, този път в ръцете на стража на гостите. В 43-та минута Милан създаде най-чистото си положение, когато Хакан Чалханоглу бе намерен непокрит в наказателното поле на Торино, но Салваторе Сиригу успя да избие. 

Хората на Дженаро Гатузо започнаха силно второто полувреме, но при една от контраатаките домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Белоти. Заради последвалите разправии треньорът на Торино Валтер Мадзари бе изгонен от пейката. Все пак дузпа бе отсъдена в 56-та минута, когато реферът Марко Гуида се “посъветва” с ВАР за нарушение на Франк Кеси в наказателното поле на гостите. Андреа Белоти вкара хладнокръвно и направи 1:0. 

Гостите опитаха да върнат бързо гола и малко след това Тимуйе Бакайоко разтресе гредата след мощен удар. В 69-та минута домакините дочакаха сериозна грешка на Матео Мусакио, който не успя да изчисти добре една топка. Тя попадна на крака на Алехандро Беренгер, който с прекрасен удар от воле намери далечния ъгъл за 2:0. До края на срещата Торино успя да устиска преднината си, за което помогна и втория жълт картон на Алесио Романьили в 83-та минута. 

Торино - Милан 2:0 

1:0 Андреа Белоти 58’-д

2:0 Алехандро Беренгер 69'

Торино: Сиригу, Н'Кулу, Де Силвестри, Ансалди, Морети, Ицо, Ринкон (87 - Айна), Меите, Лукич, Беренгер (73 - Пириджини), Белоти

Милан: Донарума, Мусакио, Родригес, Романьоли, Конти (71 - Кастийехо), Чалханоолу, Бакайоко, Кесие, Пакета (62 - Пьонтек), Сусо (62 - Борини), Кутроне