Милан постигна победа над закъсалия в игрови план тим на Фиорентина с 1:0 на "Артемио Франки" и по този начин тимът запази живи шансовете си за финиш в топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Двата тима се изправиха един срещу друг в двубой от 36-ия кръг на шампионата и след него отборът от Милано заема 5-ото място с актив от 62 точки, като тимът е на 2 точки зад четвъртия Интер, който има мач по-малко и на 3 точки зад третия Аталанта.

До края на сезона пък пред тима от Милано има два мача - домакинство на Фрозиноне и гостуване на СПАЛ. 

Единственото попадение в мача бе дело на Чалханоглу, който се разписа в 35-ата минута и така донесе успеха на тима си. 


Срещата започна с добър шанс за домакините и още в 5-ата минута се наложи Донарума да показва рефлекс след удар на Муриел, който успя да избие. 

Последваха минути в които битката се водеше около централния кръг, но в 20-ата минута пред Сусо се откри страхотен шанс да реализира за "росонерите", но от чиста позиция в наказателното поле стреля право във вратаря Лафонт.

Малко след това стражът на Фиорентина изби със сетни сили много опасен удар на Чалханоглу, а в 27-ата минута Сусо отново бе в светлините на прожекторите и отправи удар, който не беше проблемен за стража на "виолетовите".

Все пак Милан стигна до попадение в 35-ата минута, след като Сусо центрира прекрасно, а Чалханоглу с глава не остави шансове на противниковия страж.

До почивката нямаше повече попадения и резултатът се запази.

Второто полувреме започна с добро темпо и в 52-ата минута много опасен удар на Киеза премина над напречната греда на тима от Милано.

Броени минути след това удар на Миралас можеше да се превърне в гол, но в крайна сметка Донарума се намеси решително и спаси вратата си. 

В 64-ата минута Кеси бе на косъм да ск вкара автогол, но стражът на Милан внимаваше и успя да се справи. 

До самия край имаше добри шансове, но така и не паднаха повече попадения.

ФИОРЕНТИНА - МИЛАН 0:1
0:1 Чалханоглу 35

Фиорентина: Лафонт, Уго, Лаурини (70 - Жерсон), Бираги, Миленкович, Дабо, Бенаси, Фернандеш, Миралас, Муриел, Киеза

Милан: Донарума, Мусакио, Абате, Родригес, Романьоли, Чалханоглу, Бакайоко, Кеси, Борини (88 - Лаксалт), Сусо, Пьонтек (74 - Кутроне)