Пилотът на Маринели Снайпърс Романо Фенати бе уволнен от отбора си заради неспортсменско поведение по време на Гран При на Сан Марино в неделя. 

Италианецът се прочу, когато по време на надпреварата от Мото 2 опита да натисне спирачката на съперник, докато двамата летяха един до друг на пистата с бясна скорост. 

Потърпевш бе Стефано Манци, който преди това провокира Фенати, когато изпреварвайки го, го изхвърли от пистата. Фенати опита да отмъсти по нетрадиционен начин и макар и след това да се извини, това не му помогна и след старта бе наказан за 2 състезания. Това обаче не бе всичко. 

„Можем да обявим официално, че Романо Фенати е освободен от Маринели Снайпърс заради неспортсменската си проява и опасно поведение, с което навреди на всички. Със съжаление трябва да признаем, че с тези свои действия той застраши живота на конкурент, което не може да бъде простено“ се казва в съобщението на отбора. 

„Извинявам се на целия спортен свят. Тази сутрин, с чиста глава се надявах случилото се да е просто лош сън. Мислейки за своите действия мога да кажа, че това бе безумна постъпка. Не трябваше да се поддавам на провокациите, заслужавам критиките към себе си и ги приемам. Дълбоко съжалявам за всички, които нараних и затова, че нанесох врена спорта“ разкая се Фенати, но това не му помогна.