Откупуващата клауза в договора на новото попълнение на Малага Родриго Галато е 20 милиона евро, съобщава официалният сайт на испанския клуб.

Бразилският страж, който игра под наем в Литекс от Атлетико Паранензе, подписа 3-годишен договор с испанския клуб.

За него Атлетико получи 1 милион евро, а в касата на Литекс ще влязат 200 хиляди евро под формата на бонус, тъй като стражът е бил забелязан от испанския клуб по време на мачовете си за ловчанлии.

Вчера Галато бе официално представен като ново попълнение на Малага и изрази задоволството си от трансфера си.

"За мен е голямо удоволствие, че успях да премина в отбора на Малага, който несъмнено е клуб с големи традиции в испанския футбол", заяви Галато при представянето си.

"Надявам се престоят ми в клуба да бъде успешен, но осъзнавам, че няма да ми бъде никак лесно и ако искам да се наложа като титулярен вратар ще трябва да се трудя много упорито", добави кариоката.

"Мотивацията ми е наистина много голяма. Това е най-голямото предизвикателство в кариерата ми. Испанската лига в момента е едно от най-добрите първенства", каза още той.

"Опитвам се да бъда спокоен, не трябва да се притеснявам от нищо. Знам и вярвам, че нещата в Малага ще тръгнат добре за мен", завърши бившият страж на Литекс.

Галато замина тази сутрин за Германия, където трябва да се присъедини към новите си съотборници.