Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард взе страната на Фелипе Маса и също обяви, че Люис Хамилтън е с по-голяма вина за поредния инцидент между двамата.

Те се удариха за 6-и път през сезона в Индия, като този път стюардите наказаха бразилеца, който изобщо не бе съгласен с тяхната преценка и Култард също е на това мнение.

“Определено не мога да разбера защо Фелипе е считан за виновен в този случай. Като пилоти ние винаги знаем, че задната кола носи отговорност за подобни инциденти и смятам, че стюардите този път сбъркаха при решението си” коментира той пред “Дейли Телеграф”.

“Не искам да влизам в конфликт с Люис, когото винаги съм подкрепял и го защитих, когато Кобаяши го удари на “Спа”. В този случай обаче, за мен няма съмнение, че той бе по-виновен” добави Култард.

“Ако той бе опитал изпреварване на дълга права, където зоната за спиране е 100 метра и бе до Маса, той щеше да му остави място. Когато обаче, правиш подобно нещо на 4-а предавка със 150-160 километра в час и където спирането трае една секунда не мисля, че другият е виновен”.

“Затова за мен най-важното в случая е, стюардите трябва да бъдат по-последователни в своите решения. Струва ми, се че през годината имаше твърде много наказания срещу Люис и може би този път те решиха малко да балансират нещата” обяви още шотландецът.