Първата ракета на българския тенис Григор Димитров демонстрира уникална игра и в днешния си мач срещу Александър Долгополов. Нашето момче победи украинеца с 6:3, 6:2 и така официално ще се изправи срещу световната легенда на тениса Роджър Федерер на 1/4-финалите в Базел.

Мачът между двамата ще се състои утре от 21:00 часа българско време, а това ще бъде първият мач на нашето момче срещу живата легенда на тениса.

Григор никога не е криел симпатиите си към швейцареца, който му е и идол, и винаги е твърдял, че мечтае някой ден да кръстоса ракета с него. В крайна сметка мечтата му ще се превърне в реалност още утре. 

Мачът между Гришо и Долго започна по изключителен начин за българина, който при 1:0 гейма в своя полза стигна до 40:0 при сервис на противника, но украинецът някак си успя да си вземе подаването.

Все пак Димитров проби подаването на опонента си за 3:1, след което затвърди без особени проблеми пробива.

До края на сета Гришо си задържаше подаванията, а Долгополов правеше същото. В крайна сметка един единствен пробив бе достатъчен за успеха в сета.

Вторият сет започна много силно за Гришо, както бе и през първия. Нашето момче проби подаването на украинеца при 2:2, след което затвърди пробива.

Последва нов пробив за нашето момче, за 5:2, след което българинът не сгреши при сервирането си за мача.