Левски - Верея, среща от петия кръг на Първа лига, 19.00 часа, стадион "Георги Аспарухов".

Последните десет срещи на Левски: Общо 3 победи, 4 равенства и 3 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 2 загуби в последните 5 домакинства.

Последните десет срещи на Верея: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби. От тях 1 победа, 1 равенство и 2 загуби в последните 4 гостувания.

Прогноза: Левски посреща Верея на "Герена" с амбицията да вземе трета поредна победа в Първа лига. Сините изглеждат абсолютен фаворит след победите над Лудогорец и Славия, в които тимът показа коренно различно лице.

Старозагорци оставиха приятни впечатления с представянето си досега. Макар да загубиха градското дерби с Берое (0:1), отборът на Александър Томаш записа 2 престижни победи с по 1:0 над ЦСКА и Ботев Пд.

След доброто си представяне в последните два мача, Божидар Краев отново ще действа на позицията зад централния нападател. Заради травми, мача с новаците пропускат още Сърджан Лукин и Мики Орачев. Роман Прохазка пък е наказан, с оглед на което Люпко Петрович няма сериозни опции в средата на терена.

Такава може да бъде Мехди Бурабия, но мароканеца все още не е готов за пълни 90 минути, след като наскоро поднови тренировки след счупване на ръката.

Историята показва, че Левски е почти безпогрешен срещу дебютиращи в елита тимове у дома, какъвто е днешният им опонент Верея. 14 от такива 15 отбора са си тръгвали победени от „Герена“, а нито един мач не е завършил наравно. Почти всяка от тези победи за Левски е била с повече от 1 гол разлика.

Само в 3 случая пък Сините са получили гол, а нито веднъж – повече от един. Единственият дебютант, който си е тръгнал с победа от първата си визита на „Герена“, е Лудогорец през пролетта на 2012.

Левски показа много разнообразен футбол срещу Славия. Сините създадоха много положения, които с лекота пропуснаха. Верея едва ли ще успее да покаже същата организация в своята игра, каквато демонстрира при домакинските си мачове.

Трябва да се отчете, че и двата успеха на Верея бяха постигнати в Стара Загора. В същото време, като символични гости записаха поражение с 0:1 от Берое и нулево реми при визитата си на Дунав.

Повечето водещи букмейкъри дават прогноза изцяло за Левски, ние също ще заложим за победа на "сините" и то с два гола разлика.

Резултат: Левски - Верея 3:1