Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт коментира разразилия се расистки скандал преди евроквалификацията с България.

Част от футболистите на "Трите лъва" заявиха, че е възможно отборът да напусне стадион "Васил Левски", ако някой от съотборниците им е дискриминиран. Повод за изказванията станаха няколко подобни скандала с тяхно участие, включително и при визитата ни на "Уембли", загубена с 0:4.

Президентът на БФС Борислав Михайлов не остана безучастен и изпрати официално писмо до УЕФА, в което порица изказванията на англичаните.

"Мога напълно да разбера начина, по който се чувства президентът на БФС. Ние съвсем искрено отговорихме на зададените към нас въпроси. Това бе представено в България по определен начин, който може да изглежда провокативен, или, че ние сме тези, които поставят темата на масата".

"Така че, ако аз бях на неговото място и четях тези цитати, без да знам контекста защо тези неща са казани и факта, че това са отговори на определени въпроси, вероятно щях да се почувствам по същия начин".

"Преживяхме неприятна ситуация в Черна гора и искахме да стане ясно какво е възможно да се случи при друг подобен случай в бъдеще. Разбира се, УЕФА има определен начин на действие и ние трябва да имаме вяра в него", заяви Саутгейт.

България приема Англия в понеделник, а тази вечер гостува в Подгорица в търсене на първа победа в евроквалификациите след 5 кръга.