“Няма да намерите по-добър човек”, написа в туитър бившият английски национал Майкъл Джонсън, който в момента е помощник-треньор на младежкия национален отбор. 

И сложи снимка на рекордьора по мачове за България Стилиян Петров. Така индиректно той издигна кандидатурата на Петров за президент на футболния съюз.

“Не мога да измисля по-добър от Стилиян Петров, който да изведе българския футбол в ХХI век със свеж поглед и идеи”, написа Джонсън в туитър и бе цитиран веднага от “Бирмингам Мейл”.

Интересното е, че Джонсън е легенда на градския съперник на Астън Вила - Бирмингам Сити, но въпреки това подкрепя Стилиян, уточнява "24 часа".

От своя страна изданието подчертава, че Петров завърши тази година магистратура към УЕФА по програмата за бивши играчи, която е насочена към “Върхови постижения във футболната администрация и треньорство като част от втора кариера”.

Петров е част от едва втория випуск на специалната програма, която бе разработена от евроцентралата, и в нея могат да се включат единствено изявени имена.

В момента бившият капитан на националния ни отбор кара и последните си курсове за придобиване на лиценз “Про”, и то в английската треньорска школа, която се намира в Белфаст. Стилиян има 105 мача за националния ни отбор.