С победата с 1:0 над Чехия българският национален отбор избегна срамен резултат - да завърши квалификационна група без победа.

Такова нещо до момента се е случвало единствено в ранните години на българския национален отбор - в световните квалификации за Мондиал 1934 и Мондиал 1938. Трябва да се направи уточнение, че във втората кампания групата е от два отбора: България и Чехословакия.

След Втората световна война няма квалификации, в които България да е приключила без победа. Най-лошите ни резултати са квалификации с по една победа - такива са кампаниите за Световното първенство през 1978-а година и за Европейско първенство през 2012-а. И в двата случая постигаме по една победа.

По пътя към Мондиал'78 България е в група с Франция, Република Ирландия и Албания, като този отбор се отказва от участие. Нашите приключват с 1 победа, две равенства и една загуба, а на Световното отива Франция.

Кампанията за Евро 2012 събра България в група с Англия, Швейцария, Черна гора и Уелс. Нашите приключват с една победа, постигната при гостуването на Уелс с временен треньор Михаил Мадански. Голът за крайното 1:0 е на Ивелин Попов в 48-ата минута, но той не стига за нещо повече от последното 5-о място в групата.

Сега нашите също завършиха с една победа, но изпревариха Черна гора в люта битка за 4-ото място. България мина в тези квалификации с трима треньори, като започна квалификацията с Петър Хубчев, след това беше водена от Красимир Балъков и едва при Георги Дерменджиев стигна до победа.