Още по темата

 

Йордан Лечков отвърна на Ивелин Попов, който твърди, че именно легендата и доскорошен отговорник на националния отбор е причината да вземе решение да се оттегли от държавния тим.

"Какво да коментирам, след като не съм чул интервюто му. А и искам да ми посочите кога съм критикувал отбора? Ако съм критикувал, смятате ли, че бих го направил без основание. Нали това ми е работата като отговорник на националния отбор. Този дебат в момента въобще не го разбирам. Нито преди мач, нито след, съм казал нещо по-различно от това, което съм видял по време на самия двубой. Мнението ми е, че не се играе, както трябва и нямаме резултати", коментира Лечков пред "Блиц"

"Аз отказвам да поемам вина за общото състояние на целия български футбол. Нито аз съм изтървал дузпа, нито съм изтървал голове, нито каквото и да е... Нека всеки да си носи отговорност за своите решения. А за моите решения, да коментирам представянето на отбора - това ми е част от задълженията. Слушали сте мненията ми след мач, не вярвам много да са се разминавали с това, което сме виждали на терена от играчите", продължи героят от САЩ`94. 

"Щом казва, че аз съм една от причините да се откаже, нека назове и другите 99 причини. Това е несериозно. Аз също съм играл за националния отбор, винаги съм се раздавал за България", подчерта Лечков.

"Винаги съм бил обективен. Не говорим за нападане на някого, говорим за това, което виждаме на терена, това съм казвал след даден мач", продължи сливналията.

Попитан дали ще бъде добре за националния отбор, ако Ивелин Попов промени решението си и се завърне за плейофа с Унгария, Лечков каза: "Това е работа на треньорите, както винаги съм казвал. И пак ще повторя: Футболът щом може без Марадона, значи може без всеки."

По повод отстраняването му от вицепрезидентския пост в БФС и от поста отговорник на националния отбор, Лечков каза: "Кой е казал, че съм отстранен? Това е някакво решение на колегите, което продължавам да твърдя, че е нелигитимно."

"Сега предстоят празници, до следващия Изпълком има доста време. Много неща ще се променят. На мен никой не ми е крив, просто назовавам нещата с истинските имена. Аз най-много искам да се класираме на Евро 2020", завърши Лечков.