Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев е оптимист след жребия в Лигата на нациите. България попадна в група 4 на Лига В, където са още отборите на Финландия, Ейре и Уелс на Гарет Бейл.

Спецът е доволен от този жребий и се радва, че се разминахме с големите претенденти в потока - Русия и Турция.

"Жребият за нас е нормален. Избягахме от Русия и Турция. Тепърва ще разучаваме противниците ни. Имаме достатъчно време за това. Трябва да уважаваме съперниците, защото всеки отбор излиза за победа. Стъпка по стъпка, нека минат баражите за Евро 2020 и след това се насочваме към Лигата на нациите. Харесвам този турнир. Северните отбори играят по-директен футбол и ще трябва да се нагласим към техния стил. В същото време обаче трябва да ги накараме и те да се съобразяват с нас", заяви Дерменджиев, цитиран от Фокус.

Както е известно, победителят в групата ще се класира в по-горната лига, а последният ще изпадне, но това ще бъде през есента. Най-напред в края на месец март за лъвовете предстоят баражи за Евро 2020. Първо приемаме Унгария на стадион "Васил Левски", а при успех ще срещнем Румъния или Исландия пак на нашия стадион.