Плейофът за класиране на Евро 2021 България - Унгария ще се играе без публика. Решението на УЕФА все още не е официално, но предстои да бъде обявено.

Това стана ясно от думите на шефа на медицинската комисия към УЕФА Тим Майер. Той даде интервю за германската агенция ДПА и коментира как ще се процедира с международните мачове във време на мандебия.

Срещата с Унгария е на 8 октомври на стадион "Васил Левски,  а при успех ще се изправим в решителна битка за европейското срещу победителя от победителя между Исландия и Румъния на 14 октомври отново в София. Правилата ще засегнат и Лига на нациите, която трябва да се проведе от 3 септември до 18 ноември.

"В отделните страни е по-лесно да контролираш нещата и съответно да се допускат запалянковци в местните шампионати, но на международната сцена е сложно".

"В момента виждаме хора по стадионите в Сърбия и Беларус, но турнирите под егидата на УЕФА следват и правилниците на УЕФА. Затова не трябва да има фенове, ако така се реши", заяви Майер, цитиран от "Монитор".

Той беше начело и на работната група, която изготви протоколите за провеждането на мачовете в Бундеслигата. Именно в Германия първи подновиха първенството си на 16 май. Същите правила са използвани и в други европейски държави. Майер обаче уточни, че този вариант не е приложим за цял сезон.

"Сигурен съм, че все някога ще получим ваксина и стадионите отново ще бъдат пълни, но това ще отнеме време. Просто не знам как ще се развие тази пандемия и дали ще има втора вълна. Трябва ни ново мислене, което да признава неизбежното наличие на COVID-19 и съответно да има начин на противодействие", добави той.