Нигерия - Исландия, двубой от група D на световното първенство по футбол. Стадион "Волгоград Арена", 18.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Нигерия: Узохо, Шеху, Еконг, Балогун, Идову, Ндиди, Оби Микел, Етобо, Моузес, Муса, Иуоби

Исландия: Халдорсон, Севарсон, Арнасон, Рагнар Сигурдсон, Магнусон, Халфредсон, Гунарсон, Гилфи Сигурдсон, Бярнасон, Гисласон, Финбогасон


Прогноза на Gol.bg:

"Суперорлите" се нуждаят от задължителна победа, за да полетят високо към фазата на елиминациите, откъдето се отдалечиха драстично след поражението си от Хърватия на старта.

В същото време храбрите исландци изненадващо взеха точка срещу Лео Меси и компания, демонстрирайки отборния дух, с който спечелиха сърцата на всички неутрални фенове на Евро 2016.

Това ще бъде първи официален двубой между двете гарнитури и без съмнение опитът е на страната на африканците, но островитяните изглеждат много по-компактни и са олицетворение на думата "отбор".

В редиците на африканците има голямо напрежение заради необходимостта от поне точка. Очаква се Ахмед Муса да започне като титуляр в търсене на победата. При европейците има само една въпросителна и тя е дали Йохан Гудмондсон ще се възстанови за мача.

Нигерийците спечелиха само един от последните си 13 мача на световни първенства, регистрирайки цели девет поражения. Смятаме, че днес те ще стигнат най-много до равенство.


Резултат: Нигерия - Исландия 1:1