Манчестър Сити - Хъдърсфийлд, преиграване от петия кръг за ФА Къп. Стадион "Емиратс", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Манчестър Сити за мача: 
Кабайеро, Браво, Отаменди, Стоунс, Саня, Клиши, Коларов, Сабалета, Фернандо, Туре, Силва, Де Бройне, Фернандиньо, Стърлинг, Сане, Гарсия, Делф, Навас, Агуеро, Ихеаначо, Нолито

Контузени: Компани, Гюндоган, Жезус

 

Можете да гледате мача на живо ТУК!

 

Прогноза на Gol.bg:

"Териерите" показаха зъби преди близо две седмици, когато измъкнаха нулево равенство на свой терен и се добраха до преиграване срещу един от фаворитите за трофея. 

Хъдърсфийлд се намира във впечатляваща серия и за последните си 18 срещи има само едно поражение, заемайки трета позиция в Чемпиъншип. Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола намекна, че днешният противник на неговия отбор е навярно по-добър от някои участници във Висшата лига.

Гостите търсят първо участие на четвъртфиналите в турнира от далечната 1972 година и могат да се възползват от факта, че "гражданите" със сигурност мислят повече за предстоящия реванш с Монако в Шампионската лига и битките в първенството.

Манчестър Сити загуби с по 0:1 от този съперник в последните си две домакинства във всички турнири. Това се случи през 1997 и 1999 година. Всъщност "небесносините" нямат победа в четири поредни мача срещу този опонент и за последно го победиха през 1987 година с... 10:1!

В същото време "териерите" не вкараха нито веднъж на Сити в четири от последните им пет мача за ФА Къп, постигайки три ремита. Последните им две срещи в надпреварата приключиха без попадения.

Любопитното е, че това са двата отбора, които все още не са получили нито едно попадение във вратата си този сезон във ФА Къп, вкарвайки по осем гола. Този път момчетата на Пеп Гуардиола би трябвало да си свършат работата и да продължат напред в турнира.

 

Резултат: Манчестър Сити - Хъдърсфийлд 2:0