Реал Мадрид - Рома, среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига, стадион “Сантяго Бернабеу”, 21:45 часа българско време. 

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Янес

Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Данило

Полузащитници: Кроос, Хамес, Бейл, Касемиро, Ковачич, Модрич, Иско

Нападатели: Роналдо, Васкес, Хесе

Групата на Рома

Вратари: Шчесни, Де Санктис, 

Защитници: Дин, Кастан,Майкон, Торосидис, Манолас, Зуканович

Полузащитници: Наинголан, Пянич, Венкюр, Флоренци, Учан, 

Нападатели: Пероти, Джеко, Тоти, Салах, Фалке, Ел Шаарави, 

Прогнозата на Gol.bg: 

Реал Мадрид посреща Рома в реванша от осминафиналите на Шампионската лига, който изглежда предрешен. “Белите” спечелиха първата среща в Рим с 2:0 и ще бъде истинско чудо, ако не продължат напред. 

“Вълците” обаче пристигнаха в Мадрид със самочувствието на отбор, спечелил последните си седем мача в Серия А и в тима на Лучано Спалети има изобилие от оптимизъм. Дори за победа с два гола разлика на “Бернабеу”.

От последния мач между двата тима “вълците” победиха Палермо, Емполи и Фиорентина, като головата разлика е 12:2. Така Рома е отборът с най-добра форма в Серия А. 

“Атаката им е много добра. Трябва да се концентриране, защото много хора казват, че този мач ще е лесен за нас, а това не е така”, наясно е треньорът на Реал Зинедин Зидан. 

“Кралете” пък се разправиха със Селта през уикенда, когато Кристиано Роналдо наниза 4 гола. Португалецът беше водещата фигура на Реал и на “Олимпико”

Марсело най-после може да започне като титуляр за Реал, след като през уикенда влезе като резерва срещу Селта. Очаква се бразилецът да бъде с Дани Карвахал, Серхио Рамос и Рафаел Варан в защитата. Гарет Бейл също е готов за първия си старт от януари насам, като той Роналдо и Хамес Родригес би трябвало да започнат в атаката на “белите”. 

За Рома Антонио Рюдигер въобще на пътува за Мадрид заради контузия в бедрото. Твърдо аут е и опитният Даниеле Де Роси. В последно време Ервин Зуканович действаше като централен защитник с Костас Манолас и вероятно довечера отново ще е така. Много ще се разчита на бързаците в атаката Стефан Ел Шаарави, Диего Пероти и Мохамед Салах, което означава, че Един Джеко и Франческо Тоти най-вероятно ще бъдат резерви. 

Резултат 2:1