Манчестър Юнайтед - Рединг, мач от третия кръг за Купата на Англия, стадион "Олд Трафорд", днес от 14:30 часа българско време

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Манчестър Юнайтед

Вратари: Де Хеа, Ромеро

Защитници: Валенсия, Фосу-Менса, Джоунс, Смолинг, Рохо, Дармиан, Шоу, Блинд

Халфове: Фелайни, Йънг, Карик, Еререра, Швайнщайгер, Погба, Лингаард, Мата, Мхитарян

Нападатели: Марсиал, Рашфорд, Руни, Ибрахимович

Прогнозата на Gol.bg:

На Острова започва същинската част от турнира за Купата на Англия. В третия кръг Манчестър Юнайтед приема третия в класирането на Чемпиъншип Рединг, чийто мениджър е бившият железен защитник на "червените дяволи" Яп Стам.

Интересно е как ще изглежда Юнайтед в този мач. Жозе Моуриньо се похвали, че в момента няма нито един контузен играч. Португалецът намекна преди мача, че на вратата ще пази Серхио Ромеро.

В атака след три мача отсъствие заради травма ще се завърне Уейн Руни, който е на едно попадение от головия рекорд на Сър Боби Чарлтън (249) за Юнайтед. Настоящият голмайстор на тима Златан Ибрахимович ще получи почивка.

Ерик Байи е единственият титуляр, който ще липсва. Защитникът вече е в лагера на националния отбор на Кот д'Ивоар за предстоящата Купа на африканските нации. В разширения състав не попаднаха Морган Шнайдерлин и Мемфис Депай, които най-вероятно ще напуснат "Олд Трафорд" през януарския трансферен прозорец.

Юнайтед има само една загуба от Рединг в последните 19 мача по между им (11 победи, 7 равни). Конкретно в турнира за купата последната победа на Рединг над този съперника е от 1927 г., като след това губят шест мача и завършват два наравно. В последните 24 случая Юнайтед не е губил от вторoдивизионен отбор (20 победи, 4 равни).

При всички положения Рединг е аутсайдерът в този сблъсък, както призна и самият Яп Стам. Неговият отбор обаче се намира в топ форма, като спечели осем от последните си десет мача в Чемпиъншип и дава сериозна заявка за завръщане във Висшата лига.

Ротациите в състава на "червените дяволи" може да повлияят за по-завързан мач, така че на хоризонта е трудна победа за Юнайтед.

Резултат: 2:1