Милан - Бреша, мач от петнадесетия кръг кръг на Серия А, 21:45 часа българско време, стадион "Сан Сиро", Милано.

Милан има чудесна възможност да увеличи отново аванса си пред градския съперник Интер и да бъде 10 точки пред шампионите. Това ще стане при победа срещу Бреша днес. Росонерите са явен фаворит. Те спечелиха 4 от последните 5 мача в Серия А, а "лястовичките" имат само 3 точки от последните 10 кръга.

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Антонини, Бонера, Неста, Папастатопулос, Тиаго Силва, Дзамброта, Йепес, Абате, Амброзини, Боатенг, Фламини, Гатузо, Меркел, Пирло, Зеедорф, Ибрахимович, Робиньо, Роналдиньо

Контузени: Индзаги, Пато

Наказани: няма

Не са повикани: Ониеву, Монтелонго, Одо, Янкуловски, Страсер, Одуамади

Вероятен състав: Абиати, Абате, Неста, Тиаго Силва, Антонини, Гатузо, Пирло, Фламини, Зеедорф, Робиньо, Ибрахимович


Прогноза на Gol.bg:


Милан възстанови повечето от контузените и в лазарета останаха само Пипо Индзаги и Пато. Добрата новина е завръщането на Андреа Пирло, който пропусна последните няколко мача заради контузия.

Пирло ще бъде титуляр срещу Бреша за сметка на капитана Амброзини, който ще получи почивка в този мач. Роналдиньо отново ще седне на пейката, а в атака ще действат Робиньо и Ибрахимович. Зад тях ще бъде Зеедорф.

Ибра ще трябва да внимава да не получи жълт картон, защото ще пропусне мача с Рома в следващия кръг. Пирло също виси с картони. За Ибра мача с Бреша връща спомените отпреди 7 години. В сблъсък с бившия тим на Роби Баджо, шведа дебютира в Италия с екипа на Юве през 2003. Росонерите се надяват Ибра да вкара гол, защото когато не бележи, отбора не печели (така беше и срещу Сампдория). Шведът има 7 гола този сезон в калчото.

Милан ще има още една причина да спечели този мач. На трибуните ще бъде Дейвид Бекъм. Бившият играч на росонерите ще е официален гост на тима за мача с Бреша.

Прогноза: Милан - Бреша 3:0