Уест Хям – Арсенал, мач от 16-ия кръг на Висшата лига, „Лондон Стейдиъм“, 22:00 часа, съдия Майк Дийн

Контузени за Уест Хям: Лансини, Фабиански
Под въпрос за Уест Хям: Антонио, Уилшър
Контузен за Арсенал: Себайос

Прогноза

Уест Хям и Арсенал ще затворят 16-ия кръг във Висшата лига в мач, в който и двата отбора отчаяно се нуждаят от победа и от всичките точки. 

Изключително трудно е да се каже в кой от двата тима хаосът е по-сериозен. Чуковете са само на точка от зоната на изпадащите след една победа в 8 срещи и Мануел Пелегрини е на път да стане следващият освободен менидожър. 

Промяната пък по никакъв начин не помогна на Артилеристите, чията серия без победа вече е 9 мача във всички турнири, а под ръководството на Фреди Люнгберг отборът едвам стигна до равен с Норич и загуби от Брайтън. 

И в този мач психологическият момент ще бъде ключов за крайния изход, независимо от факта, че и в двата лагера са на пълно наясно за значението на трите точки. 

Уест Хям изненада Челси наскоро като е твърде вероятно и сега тимът да предприеме подобна стратегия в стремежа да надвие и Арсенал. Кризата в защитата на Артилеристите е повече от сериозна и получаването на голове е нещо, което поставя тима в много тежка позиция. 

В нападение ситуацията за Арсенал е малко по-добра – 21 вкарани гола срещу 17 за противника, но и те със сигурност са твърде малко при положение, че са вкарани в цели 15 срещи. 

Люнгберг обърна внимание на това отборът да бъде постоянен и да не допуска лоши периоди, както срещу Брайтън, но подобно нещо е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. При всички положения ако Арсенал допусне първия гол ще бъде в изключително трудна ситуация. 
 
Очаква се Уест Хям да бъде предпазлив и агресивен и въпреки че със сигурност е способен да вземе нещо от мача, може би наистина е крайно време Топчиите най-после да спечелят (въпреки че това се казваше и за всеки един от последните мачове на отбора!). 
 
Резултат: Уест Хям – Арсенал 1:2