Атлетик Билбао - Реал Мадрид, мач от 31-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Сан Мамес", начало 19.00 часа.

Групата на Реал:
Вратари:Касияс, Дудес, Адан
Защитници: Серхио Рамос, Карвальо, Пепе, Марсело, Арбелоа, Раул Албиол, Гарай
Полузащитници: Ласана Диара, Гранеро, Чаби Алонсо, Каналес, Кака, Йозил, Ди Мария
Нападатели: Роналдо, Игуаин, Адебайор.

Контузени: Бензема, Кедира
Извън групата: Гаго, Педро Леон


Прогноза: По традиция "Сан Мамес" е един от най-неудобните стадиони за гостуване на Реал Мадрид, макар в последните 3 години столичани да измъкнаха 2 победи от тук. Изключително гордите баски винаги приемат на въпрос на чест да се представят добре срещу Реал или Барселона и мачовете винаги са много напечени.

Точно този мач може би ще е с една идея по-нисък заряд, тъй като "Белите" почти се сбогуваха с шансовете за титлата. Домакините от своя страна се борят за място в Лига Европа, но нямат никакви шансове за зона Шампионска Лига.

Интересно е да се види нивото на мотивация в състава на Реал точно по средата на двата мача от четвъртфиналите на Шампионската Лига срещу Тотнъм. През седмицата футболистите на Жозе Моуриньо постигнаха категорична победа с 4:0 и може да си позволят да хвърлят малко повече усилия този уикенд, без да се тревожат много за реванша в Лондон. Преходът от Шампионска Лига към мач от първенството обаче често играе лоша шега на грандовете.

Поради тази причина, както и заради изключително нахъсаната игра на Билбао, няма да е учудващо, ако се стигне поне до частичен успех на домакините.

Резултат: 1:1