Реал Мадрид разгроми с 4:0 мексиканския Крус Азул и се класира за финала на световното клубно първенство в Мароко.

Белите имаха пълно преимущество през целия мач и в нито един момент не оставиха съмнение в успеха си. Серхио Рамос откри резултата в началото на мача с гол с глава след центриране от фаул. След това Карим Бензема удвои след добра асистенция на Даниел Карвахал.

Веднага след почивката Кристиано Роналдо асистира за третия гол на Гарет Бейл, а в 72-та минута португалецът подаде и за четвъртото попадение, дело на Иско.

Също както и през уикенда срещу Алмерия Икер Касияс даде своя принос във важен момент, защото при резултат 2:0 спаси дузпа на съперника.

Така Реал ще играе на финала на турнира в събота от 21.30. Съперникът ще бъде излъчен утре в другия полуфинал между Сан Лоренсо и Оукланд.


Реал Мадрид имаше страхотна възможност за гол още в 3-та минута. Тогава Бензема получи дълго подаване към втората греда и с глава свали топката пред вратата, там Роналдо се пребори със защитник само на два метра пред вратата и успя да нанесе бърз удар преди шпагата му, но вратарят на мексиканците вече се бе хвърлил в посока на топката и направи невероятно спасяване.

Три минути по-късно отново Бензема проби отдясно в наказателното поле, но вместо да стреля от малък ъгъл опита нов финт и бе неутрализиран.

За Крус Азул Рохас успя да финтира Марсело по крилото и да отправи опасно ниско центриране пред вратата, но там Павоне пропусна да засече отблизо в мрежата.

В следващата атака Бензема игра много директно и след лек финт нанесе страхотен удар от петнайсетина метра, но топката профуча на сантиметри от страничната греда.

В 15-та минута белите откриха резултата. След центриране от фаул в наказателното поле Серхио Рамос стреля отблизо с глава и засече в мрежата.

Мексиканският тим атакуваше сравнително рядко, но все пак в 27-та минута Формика можеше да има отлична възможност, след като финтира Марсело и стреля покрай него от десетина метра, но в този момент Серхио Рамос се хвърли решително на пътя на топката.

Малко след това след щастлив рикошет Крус Азул имаше опасна контраатака, но Павоне и Рохас не се разбраха и по-скоро си попречиха. На другия край на терена Бензема поднесе към Тони Кроос и германецът нанесе типичния си прецизен удар от петнайсетина метра, но Корона се хвърли и изби в корнер.

В 35-та минута Реал вкара втори гол. Даниел Карвахал се пребори с двама защитника и проби отдясно в  наказателното поле, след което от аутлинията поднесе назад, Бензема изпревари шпагата на Родригес и от 5 метра засече между краката на вратаря.

Само четири минути по-късно обаче Крус Азул стигна до дузпа. Формика пусна извеждащ пас към Павоне в наказателното поле и той се отскубна от Рамос. Защитникът сложи съвсем леко ръка на рамото на нападателят, който използва това и веднага падна на земята. Дузпата бе пълно копие на онази, която получи Кристиано Роналдо срещу Селта.

Икер Касияс обаче отново се превърна в герой за отбора си, спасявайки удара на Торадо. Така вратарят спаси втора поредна дузпа, след като отрази такава и срещу Алмерия през уикенда.

Мексиканците пропуснаха чудесен шанс в тази ситуация, но само две минути по-късно имаха дори още по-добра възможност. Ияраменди даде грешен пас назад без да гледа и практически изведе Павоне абсолютно сам срещу Касияс. Нападателят обаче първо не се ориентира добре, за да овладее веднага топката, а след това едва я ритна и я прати в ръцете на Касияс.

Две минути преди почивката Роналдо пробва мерника си от пряк свободен удар от около 25 метра, но прати топката малко над напречната греда.

Всякакви надежди за обрат на Крус Азул след почивката бяха попарени след бърз гол на Реал в началото на второто полувреме. Бензема изведе Роналдо по лявото крило, португалецът центрира чудесно към втората греда, където Бейл с глава засече на празна мрежа.

Мексиканците имаха нови претенции за дузпа, след като Карвахал докосна с ръка Павоне, но този път съдията отказа да свири втора много лека дузпа.

Реал обаче продължи да е пълен господар на терена, като Кристиано Роналдо гарантираше шоуто за феновете да е налице. Той опита удар със задна ножица след центриране от фаул, но защитник се опита да играе с глава и ударът на португалецът се оказа лек. След това той даде ново прекрасно центриране за Бейл пред вратата,но уелсецът засече с глава право в ръцете на вратаря. При следващата атака Роналдо взриви трибуните, като получавайки точно центриране в наказателното поле от движение засече от воле с удар "рабона", но Корона внимаваше и спаси. Ударът на португалецът обаче накара Фернандо Йеро да се засмее от възхищение на резервната скамейка.

Крус Азул рядко поглеждаше към вратата на Касияс, но в 66-та минута можеше като на шега да вкара гол. Влезлият като резерва Барера нанесе силен удар от дистанция, топката прехвърли Касияс, но след това се удари в гредата.

Гарет Бейл имаше възможност от пряк свободен удар, но стреля силно над вратата. След това при опасна контраатака той опита копващ пас към Бензема в наказателното поле, но леко затрудни французина и неговият удар се оказа слаб.

В 72-та минута Реал вкара четвърти гол. Роналдо поднесе към Иско пред наказателното поле, той финтира елегантно двама съперника и с удар от десетина метра прати топката неспасяемо до страничната греда.

Влезлият като резерва Сами Кедира удари страничната греда след разбъркване пред вратата на сините. В последните минути пък Кристиано Роналдо стреля много силно от фаул и вратарят не можа да спаси, но нямаше кой да направи добавка.


 

Крус Азул - Реал Мадрид 0:4

0:1 Серхио Рамос 15
0:2 Бензема 35
0:3 Бейл 49
0:4 Иско 72

Крус Азул: Корона, Флорес, Родригес, Домингес, Пинто, Торадо, Хименес, Бернардейо, Формика, Рохас, Павоне

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Пепе, Рамос (65 Варан), Марсело, Ияраменди, Кроос (73 Кедира), Иско, Бейл, Роналдо, Бензема