Новото попълнение на Реал Мадрид Матео Ковачич ще играе с №16 на „Сантяго Бернабеу“. 

Това стана ясно на официалното представяне на полузащитника днес. Той бе купен от Интер, като подписа за 6 сезона и ще взима по 3 милиона евро на година. 

Досега с №16 играеше Лукас Силва, но явно бразилецът няма бъдеще в клуба, въпреки че понастоящем продължава да бъде част от състава на Рафа Бенитес. 

„Всичко наистина стана много бързо. Идвам в най-големия клуб в света и очаквам много от себе си. Нямам търпение да започна да играя с Кристиано, защото той е най-добрият“ заяви хърватинът пред репортерите. 

„Разбира се, че Лука Модрич има сериозен принос за идването ми тук. Неговата роля бе голяма и съм щастлив, че ще бъдем в една съблекалня. Поговорих за кратко с треньора, който ме приветства с добре дошъл. Нямам претенции къде ще играя. Наставникът ще реши“ добави той. 

Флорентино Перес също присъства на церемонията. „Ние разполагаме с отличен отбор, но винаги се стремим да се подобряваме и търсим талант. Намерихме такъв в лицето на този 21-годишен футболист, който може да се чувства като у дома си“ заяви босът.