Германският хегемон Байерн Мюнхен е изненадващият конкурент на Манчестър Юнайтед за подписа на Гарет Бейл, гръмна вестник "Мирър".

Уелсецът често е измъчван от контузии и поради тази причина не може да разгърне пълния си потенциал в Реал Мадрид.Заради слабия сезон на "кралете" 28-годишният бързак е сочен за сигурен напускащ, ако клубът получи апетитна оферта за него.

Договорът на Бейл е до лятото на 2022 година и заради реалностите на днешния пазар Реал ще иска поне 100 милиона евро за правата му. Сумата идва прекалено висока за Байерн, който няма навика да пръска много пари за трансфери.

Баварците обаче се нуждаят от ново класно крило, тъй като ветераните Ариен Робен и Франк Рибери стават на обща възраст 69 години през месец април, когато французинът навършва 35 години. И двамата са чести посетители в лазарета, което бави подновяването на договорите им (до края на този сезон и за двамата).

Според Don Balon в Мюнхен вече обсъждат възможността да приготвят 100 милиона евро за Бейл. Така клубът ще отговори и на подигравките в интернет, че не разполага с пари за трансфери.

Всъщност истината е коренно различна - Байерн е единственият европейски клуб за последния близо четвърт век, който неизменно работи на печалба. Клубът се самоиздържа и не разчита на богати чуждестранни собственици със съмнителен произход на средствата.

Евентуален трансфер на Бейл ще бъде истински маркетингов взрив, който ще изстреля баварския колос в друга орбита по отношение на рекламата и популяризирането на отбора по света. 

"Аз и Ули Хьонес сме на мнение, че рано или късно ще трябва да скочим в дълбокото и да привлечем играч за 80-100 милиона евро. когато искаш класни играчи, трябва да платиш цената. Когато се бориш за трофеи, имаш нужда от качество", заяви изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге за телевизия "Скай", подклаждайки слуховете.

В договора на Бейл има клауза за откупуване, според която може да бъде взет срещу 500 милиона евро. Списание "Шпорт Билд" твърди, че босът на Реал Флорентино Перес ще иска за начало 200 милиона евро. Добрите отношения с Байерн обаче могат да променят сумата.

Освен това Реал не крие интереса си към нападателя на Байерн Роберт Левандовски, който може да бъде изпратен в Мадрид и през лятото да се завърти една от най-големите и бързи трансферни въртележки в историята на футбола.