Няколко легенди на Реал Мадрид вярват, че отборът може да спаси сезона с нов триумф в Шампионската лига. 

След отличния минал сезон и като цяло 2017-а година, Белите допуснаха сериозен срив, който ги отдалечи много от Барселона в първенството, а отпаднаха и от турнира за Купата на Краля, така че само с успех в Европа могат да се спасят от провал през кампанията. 

Играта на отбора също не е особено впечатляваща, звездите спряха да вкарват голове, но въпреки шансовете са налице, смятат Белите легенди, макар и първото препятствие в лицето на ПСЖ да е доста тежко. 

„Реал винаги е фаворит. Това е отбор, който е ставал много пъти европейски шампион и сега го направи два пъти поред. Може би по отношение на отборите, съставът на ПСЖ е по-добър и това е тим, който трябва да се уважава. А и във футбола не винаги фаворитите печелят“ заяви Педжа Миятович, който донесе триумфа срещу Ювентус през 1998-а. 

„В последните години Реал доминира в Европа и не случайно спечели 3 пъти Шампионската лига за 4 години. Футболистите знаят как да играят в подобни мачове, но е факт, че ПСЖ са много силни и никой не искаше да играе срещу тях“ добави Висенте дел Боске, който изведе Белите до триумф през 2000 и 2002. 

„В момента се забелязват признаци на подобрение и ако Реал съумее да върне играта си в атака, тогава за ПСЖ ще има много проблеми. Потенциалът е налице“ каза бившият полузащитник Савио. 

В Испания пък припомнят, че през сезон 2015-16 е било същото, тъй като тимът е загубил дербито с Барса с 0:4, Рафа Бенитес бе уволнен, но последва триумф в надпреварата.