Европейският клубен шампион Реал Мадрид е на път тотално да зачеркна една от големите си звезди Гарет Бейл, съобщава Marca.

Според източника, на "Сантяго Бернабеу" вече не свързват бъдещето на уелския национал с отбора и през лятото най-вероятно ще бъде продаден. Ръководството на клуба не вярва, че Бейл може да спечели Златната топка и да замести голямата звезда на Реал Кристиано Роналдо.

Треньорът на "белия балет" Зинедин Зидан обмисля да забие Бейл на пейката и да залага на намиращия се в превъзходна форма младок Марко Асенсио. Островитянинът не е бил на терена 90 минути от 20 септември, когато Реал загуби с 0:1 от Бетис насред Мадрид.

В последната среща той остана резерва, което предизвика недоволството му и това допълнително е накарало Зизу да го зачеркне. Непрестанните контузии са основната причина за положението на Бейл.

За по-малко от четири сезона в Реал, той е получил над 15 травми, някои от които го вадят от игра с месеци. През този сезон Бейл има 22 мача с 9 гола във всички турнири, но само в два случая е играл през цялото време. Освен срещу Бетис, това стана и при победата с 3:1 като гост на Реал Сосиедад, когато се разписа.