Асът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се разписа два пъти срещу Хетафе за победата с 3:1 и вече има повече от 300 гола в Ла Лига. 

Ибериецт реализира своите попадения №300 и 301 в 286-ия си мач от шампионата за белите, по този начин той е футболистът, достигнал най-бързо до 300 гола в историята.

Носителят на Златната топка изпревари големия си съперник в последните 10 години за всички индивидуални награди в световния футбол Лионел Меси. Те двамата са единствените, които са вкарали 300 гола в испанското първенство. Португалецът обаче стигна бройката с 48 мача по-бързо, отколкото го направи Меси.

Аржентинският нападател на Барселона стигна тази бройка през миналия февруари срещу Спортинг Хихон в своя 334-и шампионатен двубой. Меси вече има 372 гола в 408 мача.

В историята на футбола само четирима футболисти са вкарвали 300 или повече гола за един клуб в петте големи първенства на Стария континент. Освен Роналдо и Меси, това са още Герд Мюлер и Дикси Дийн, съответно за Байерн Мюнхен и Евертън.