Капитанът на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Серхио Рамос, може да бъде наказан за първата среща на "кралете" от 1/2-финалите в Шампионска лига.

Причината за това е, че испанският национал слезе до тунела на "Сантяго Бернабеу" по време на драматичния реванш с Ювентус, загубен от домакините с 1:3. Той дори си позволи да влезе в спор с треньора на италианския хегемон Макс Алегри.

Рамос беше санкциониран за реванша за натрупани картони и нямаше право да слиза, с което нарушил точка 15. Делегатът на УЕФА е отбелязал постъпката на бранителя в доклада си, което почти сигурно означава, че той няма да играе в следващия мач на Реал в Шампионска лига.

Рамос оправда постъпката си с нервност и добави, че никой не го е предупредил и спрял да слезе. По аналогичен начин през 2014 г. Чаби Алонсо беше наказан за един двубой за подобен инцидент.

Реал със сигурност ще обжалва евентуална дисквалификация на капитана си, без когото защитата на отбора се представи трагично срещу Юве снощи. Жребият за 1/2-финалите ще се тегли утре, като там са още Байерн Мюнхен, Ливърпул и Рома.