Френската легенда Зинедин Зидан е напуснал европейския клубен шампион Реал Мадрид заради разногласия с Флорентино Перес относно трансферната политика на "кралския клуб", твърди AS.


Изданието съобщава, че треньорът е бил обезпокоен от възможността Кристиано Роналдо и Гарет Бейл да си тръгнат "Сантиаго Бернабеу". Потенциалната продажба на уелската звезда повече тревожило Зизу, защото е свързана с разногласия. В същото време пък петкратният носител на Златната топка Роналдо настоява за по-висока заплата, което е по силите на клуба.

Тактикът е бил недоволен и от трансферните цели на Перес, които босът не е съгласувал с него. Става въпрос за вратаря на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага и голмайсторите на Байерн Мюнхен и ПСЖ, съответно Роберт Левандовски и Неймар.

Зидан предпочитал да работи с Кейлор Навас, Роналдо и Карим Бензема, с които спечели три поредни Шампионски лиги и записа името си в историята на Реал със златни букви. В допълнение, французинът е бил разстроен от ниското ниво на подкрепа от ръководството на клуба, когато през сезона "белият балет" имаше проблеми.

Зидан пое мадридчани в началото на 2016 година, когато замени на поста Рафаел Бенитес. За краткия период той спечели девет трофея – три пъти Шампионска лига, веднъж титлата на Испания, два пъти Суперкупата на Европа, два пъти световното клубно първенство и веднъж Суперкупата на Испания.

Имената, които се спрягат за негови наследници, растат с всеки час. Най-новото е на Фабио Канаваро, а останалите са на мениджърите на Тотнъм и Челси – Маурисио Почетини и Антонио Конте, Арсен Венгер, който напусна Арсенал след 22 г., Макс Алегри от италианския хегемон Ювентус, селекционерът на Германия Йоахим Льов и др.